Welkom op de Hemelse Aarde op IDFA

Volgens het NRC was Hans Beerekamp blij dat hij het verkiezingsgeweld even kon vergeten, met dank aan Judith de Leeuws nieuwe documentaire 'Welkom op de Hemelse Aarde'.

'De film van Judith de Leeuw is een uitdaging voor wie gewend is journalistiek te denken. Ik weet nog steeds niet zeker waar ik nu precies naar gekeken heb, neig ernaar om dat uit te willen zoeken en van een verklaring te voorzien, terwijl de regisseur juist haar uiterste best heeft gedaan om de kijker in het ongewisse te laten: een oefening in observeren zonder te duiden. Ik zal proberen te beginnen met de feitelijkheden.

Twee mannen, die later David en Piet blijken te heten, lopen over een ondergrond van bemoste tegels, doorsneden door een kronkelige gele streep. In het vaalbruine licht richten ze hun telefoons op de vloer, totdat ze op zeker moment recht tegenover elkaar staan, de telefoons op elkaar gericht als in de shoot-out van een western.'

Lees de hele recensie van Hans Beerekamp.

Benieuwd naar Welkom op de Hemelse AardeBekijk de film online.

Welkom op de Hemelse Aarde (Welcome to the Heavenly Earth) ging in première op het IDFA op dinsdag 22 november 2016. De film was ook te zien op de volgende data:

wo 23 16:00 Munt 12

do 24 13:15 Tuschinski 4

za 26 14:00 Ketelhuis Zaal 1