Panelgesprek gelijke kansen in Leuven

'Moet elke school een brugfiguur krijgen?' 'Moeten we ouderparticipatie verplichten?' Hoe voorkom je kliekjesvorming als je thuistaal op school toelaat?

Ook in Vlaanderen werden inspirerende activiteiten georganiseerd gekoppeld aan ons drieluik ‘Gelijke kansen in het onderwijs’. Een volle zaal in Leuven op 24 oktober jl. met veel vragen uit het publiek tijdens een door Het Centrum voor Taal en Onderwijs (Faculteit Letteren, KU Leuven) georganiseerd panelgesprek met fragmenten uit de drie documentaires om het gesprek aan te zwengelen.

Jan Hautekiet (moderator en Vlaams radiomaker) en publiek in gesprek met:

• Prof. dr. Kris Van den Branden: academisch promotor van het Centrum voor Taal en Onderwijs en programmadirecteur van de Specifieke Lerarenopleiding. In zijn blog duurzaam onderwijs schrijft hij over 'onderwijs als een hefboom voor een beter leven en een betere wereld'.

• Dr. Carolien Frijns: doctor in de Taalkunde, lerarenopleider in de Lerarenopleiding Lager Onderwijs aan Arteveldehogeschool en onderzoeker bij het Centrum voor Taal en Onderwijs. Lees ook haar blog.

• Dr. Caroline Vancraeyveldt: doctor in de Psychologie, lerarenopleider in de Lerarenopleiding Kleuteronderwijs aan UCLL en onderzoeker bij de KU Leuven. Voor onderzoek naar de verbetering van de relatie tussen kleuters en hun leerkrachten ontwikkelde ze de methode Samen-Spel.

• Pandora Versteden: coördinator Onderwijs en Vorming aan het Centrum voor Taal en Onderwijs, met ruime ervaring in het begeleiden van scholen op het vlak van taalbeleid en meertaligheid.

Beeld2
Beeld2