Filosofisch Tafelen

Aansluitend op serie en boek Food for Thought organiseren Viewpoint Productions, KRO-NCRV, ODIN en FONDrottterdam filosofische diners. De thema's variëren van hoe we omgaan met dieren tot patenten op zaad, en van gezondheid tot ecosystemen.

 

Op 7 bijzondere locaties gaan deelnemers aan de hand van 7 thema's in gesprek met verschillende filosofen, chef Gilbert Kolff én met elkaar.

  

1e diner 14 september

Het eerste diner vindt plaats op 14 september bij De Beersche Hoeve, prachtig gelegen in Brabant, tussen eikenbossen en kleine beekjes. Op deze biodynamische boerderij worden groenten geteeld, groentezaden vermeerderd en nieuwe vrije groenterassen ontwikkeld. De centrale vraag van dit diner is ‘Bepaal jij zelf nog wat je eet?’ Het gesprek wordt gemodereerd door Johan van de Gronden, filosoof, schrijver (Wijsgeer in het Wild: essays over mens en natuur), directievoorzitter KWF Kankerbestrijding en voormalig directeur van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds (WNF).

 

Chef-kok Gilbert Kolff van FONDrotterdam, verbonden aan Food for Thought, vertelt graag welke verhalen schuil gaan achter het eten op je bord. Hij ontwikkelt zijn gerechten met veel aandacht voor detail, inventiviteit en ambacht en volgt altijd zijn intuïtie en het ritme van de seizoenen. Valérie van Viewpoint Productions: “Goed met je eten omgaan, daar tijd en aandacht aan besteden met elkaar, is een van de uitgangspunten van Food for Thought. Wat ik mooi vindt aan Odin is dat ik daar ook die liefde zie.”

 

Jouw keuzes bepalen hoe de wereld eruit ziet

Odin gelooft dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt. En mede bepaalt hoe de wereld eruit ziet. Het is belangrijk dat we begrijpen wat de consequenties zijn van onze keuzes. Odin ondersteunt de diners daarom graag, onder andere met de biologische producten die op tafel komen en door een aantal locaties te verzorgen. 

 

Opgeven voor Filosofisch Tafelen

Per diner kunnen 25 mensen meedoen. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 15 augustus aanmelden via Odin.nl. Het diner kost €50. Leden van KRO-NCRV en Odin ontvangen gratis het boek ‘Food for Thought - wereldfilosofie aan de keukentafel’ t.w.v. €12,50.