Als ik je zie…| Educatief traject

Restorative Justice Nederland (RJN) ontwikkelt naar aanleiding van deze zeer persoonlijke documentaire een trainingsprogramma dat als doel heeft alle betrokken spelers in het veld te informeren en te inspireren over herstelgericht werken.

Als ik je zie, dan groet ik je wordt de komende weken voor specifieke doelgroepen vertoond. Er zijn een aantal vertoningen op de landelijke dag van de Eigen Kracht Centrale, bij Bureau MHR voor studenten die worden opgeleid tot maatje van ex-gedetineerden en ex-gedetineerden en hun ouders. Verder laten we de film zien in theater Vrijburcht op IJburg, de buurt waar de overval plaats vond; en op de jaarlijkse inspiratiedag van Reclassering Nederland. Op een trainingsdag voor burgemeester van middelgrote gemeenten, en in het Mandelahuisje in Amsterdam Noord, voor de mediators van het Mandelahuisje en het netwerk van onze samenwerkingspartner Stichting Restorative Justice Nederland (RJN).

De feedback van al deze screenings wordt verwerkt in het trainingsprogramma dat RJN rond de film ontwikkelt voor middelbare scholen en trainingen aan poortwachters (advocaten, politie en officieren van justitie). Een pilot van die trainingen loopt de eerste helft van 2016, en in juni 2016 wordt de film gepresenteerd bij een internationale conferentie over restorative justice.

 Preview Mandelahuisje Amsterdam

Mandelahuisje

 

Preview Bureau MHR - Studenten Haagse Hogeschool