Stagiair gezocht voor impactmeting

  • impact
  • stage

Ben jij een enthousiaste, sociaal vaardige en maatschappelijk betrokken student op hbo- of wo-niveau en houd je van documentaires? Dan is deze afwisselende stage bij Viewpoint Productions iets voor jou!

Wij zijn een mediabedrijf gericht op documentaire- en crossmediaproducties. We werken, samen met makers, publieke omroep en maatschappelijke organisaties, aan projecten die écht ergens over gaan en iets teweeg willen brengen in de samenleving. Met onze films willen we ‘impact' genereren en bij de kijker bewustzijn creëren over maatschappelijk relevante kwesties. We doen dat onder meer door met samenwerkingspartners activiteiten rondom onze films te organiseren, zoals debatten en lezingen.

Maar hoe meet je de impact die een film heeft op het publiek? In samenwerking met de Impact Academy hebben we een eenvoudige methode ontwikkeld om te onderzoeken of een productie kan bijdragen aan 'anders denken’. Met de meting kunnen we vaststellen of er na het zien van de film bij de kijker bijvoorbeeld meer begrip voor andere standpunten is ontstaan of niet. Met een eerste impactmeting hebben we inmiddels ervaring opgedaan. Met deze ervaring willen we verder in een tweede onderzoek.

In dit onderzoek ga je de impact meten van een documentaire die we momenteel produceren. De film maakt deel uit van een serie van drie films die gaan over kansongelijkheid in het onderwijs. Viewpoint produceert de serie die begin oktober 2017 tijdens de Onderwijsweek door de KRO-NCRV wordt uitgezonden op NPO2.

Focus van de stage ligt op de ontwikkeling van enquêtes en de uitvoering van de impactmeting (vertoning film, afnemen en analyseren enquêtes, schrijven onderzoeksverslag) onder vierdejaarsstudenten van drie pabo’s (Rotterdam, Zwolle en Helmond). De pabo’s hebben hun medewerking aan het onderzoek al toegezegd. Daarnaast zal je meedraaien op ons productiekantoor in Amsterdam, waar je ons ondersteunt bij afwisselend productiewerk en research.

Stageperiode: Idealiter begin je in augustus 2017 voor een periode van vier tot zes maanden. Andere opties zijn bespreekbaar, zoals een eerdere start met enkele weken zomervakantie, waarna de uitvoering start vanaf medio augustus.

Vereisten: Je bent slim en handig, leergierig en communicatief vaardig in woord en schrift, je kunt goed uit de voeten met online enquête-programma’s, je kunt snel typen, en je hebt interesse in de productie van documentairefilms. Kennis van statistiek en data-analyse (bv. SPSS) is een pre.

Interesse? Mail dan je motivatie met een CV naar productie@viewpointdocs.com tot 30 juni 2017. Meer informatie over de stageplek kun je krijgen via 020-6363678, vraag naar Belinda Folkersma.